Meedoen

Natuurpark Kronenkamp is er voor iedereen. Het park heeft zich ontwikkeld met en dankzij de inzet van veel betrokken vrijwilligers uit Neede, maar ook daarbuiten. Er zijn veel redenen te bedenken waarom ook jij mee zou kunnen doen; iets om handen hebben, andere mensen ontmoeten, gezelligheid, ergens bij horen of jezelf nuttig willen maken. Door het unieke karakter van Natuurpark Kronenkamp zijn er volop mogelijkheden; je maakt kennis met nieuwe dingen, je zet je in voor een ander, of je gaat voor het behoud van iets moois. Zowel binnen als buiten zijn er volop activiteiten. Meld je aan of kom langs en kijk wat het best bij je past.

Samen actief

Natuurpark Kronenkamp kent vele activiteiten voor jong en oud:
– Vrijwilligers onderhouden samen het park buiten (tuin, park, bos, bestrating);
– Vrijwilligers realiseren samen diverse kleinere projecten op het park (bouwen, schilderen, installaties), zowel buiten als binnen.
Vrijwilligers werken elke eerste maandag van de maand of elke derde donderdag van de maand van 9 tot 12. Kom gerust eens langs om te kijken! Om 10.30 staat de koffie klaar of meld je aan via het aanmeldformulier!

– Gastheren en gastvrouwen beheren samen Het Filter en ontvangen groepen en individuele gasten;
– Vrijwilligers met specialistische kennis verzorgen rondleidingen en ontwikkelen nieuwe projecten.

Vaste openingstijden

Woensdagmiddag geopend van 13:30 – 16:30
Vrijdagmiddag geopend van 13:30 – 16:30

Kalender

Geocachen

 

Vanuit de Kronenkamp is het ook mogelijk om te geocachen. Er ligt een multi-cache met een wandelroute  van 4 km en er zijn enkele traditionele caches. Bij de multi cache zijn enkele leuke puzzels, ook zeker geschikt voor kinderen!

Meer info over de cache.

Dorpskamer

 

De dorpskamer is een inloopvoorziening waar iedereen welkom is zonder indicatie. In een gezellige omgeving kun je contacten opdoen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Ma: 09:00 – 16:00
Di: 13:00 – 16:00
Vr: 09:00 – 12:00

Meer info

Petje af

Petje af gaat de kansenongelijkheid in het onderwijs tegen. De plek van de wieg mag niet de kansen in de toekomst bepalen. Petje af ontvangt 28 zondagen per jaar nieuwsgierige kinderen (10 t/m 14 jaar) en inspirerende gastdocenten (18 tot 80+). In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen. De Petje af methode stimuleert de ontluikende talentontwikkeling van onze kinderen. De kinderen komen in aanraking met nieuwe ervaringen, verfrissende ideeën en inspirerende rolmodellen.

Zo: 11:00-15:00

Meer info

Parkinson Café Berkelland

Parkinson Café Berkelland is een ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson of parkinsonismen, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden.

De bezoekers van het café kunnen elkaar ontmoeten in een open en gemoedelijke sfeer. Er worden verschillende activiteiten gepland. Daarnaast wordt informatie over diverse thema’s of onderwerpen aangeboden. De informatie kan worden verzorgd door deskundigen, maar ook door de bezoekers zelf.

Kernwoorden zijn: informatie uitwisselen, ervaringen en ideeën delen, met lotgenoten bespreken hoe je jezelf staande houdt maar vooral hoe het leven zo plezierig mogelijk kan zijn ondanks en met de ziekte, nieuwe contacten opdoen, ontspanning, positiviteit.

KOM VRIJBLIJVEND EEN KEER KIJKEN – zie kalender

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: