Maak je eigen waterzuivering

Leerlingen brengen een bezoek aan Natuurpark Kronenkamp (een monument). Het Natuurpark vertelt iets over vroeger. Het geeft veel stof tot nadenken: over de geschiedenis van de waterzuivering en de gebruikers ervan. De cultuur, de natuur, de duurzaamheid en niet te vergeten de vleermuizen! Aan de hand van de opgedane kennis, inzichten en ervaringen vanuit Natuurpark Kronenkamp worden de leerlingen uitgedaagd om een eigen waterzuivering te creëren.

Meer info

Canonquiz ‘Leer mij Neede kennen’

In het Filter hangt De Canon van Neede. Dat zijn 24 panelen met teksten en foto’s over de (ontstaans)geschiedenis van Neede. Ook zijn er panelen over oude gebouwen in Neede die nog steeds bestaan.

Bij deze panelen zijn puzzels bedacht die in groepjes opgelost kunnen worden. Samen nadenken, logisch denken en overleggen. Door gebruik te maken van de informatie op de panelen kunnen de puzzels tot een oplossing worden gebracht. Elke puzzel levert een code op. Als alle puzzels van een code zijn voorzien vormen zij samen de sleutel het eindantwoord.

Een interactief, uitdagend spel voor groepen kinderen (va groep 6) en volwassenen!

Meer info

Natuurpark Kronenkamp is de voormalige rioolwaterzuivering in Neede, nadat deze buiten gebruik is gesteld, is het overgenomen door de natuur. Met respect voor de spontaan ontstane begroeiing is het terrein toegankelijk en veilig gemaakt; er zijn wandelpaden aangelegd, een uitkijkheuvel en een open klaslokaal is er gerealiseerd. De bouwwerken zijn geconserveerd en hebben nieuwe functies gekregen, zo is er een ontmoetings/educatie centrum, een tuinwerkplaats en een vleermuizen winterverblijf. Een 360 graden filmtheater is in ontwikkeling. Het geheel is in 2019 geopend en heeft de status van gemeentelijk monument. Aan de hand van thema’s is er beleving, informatie en educatie op het gebied van natuur, vleermuizen, duurzaamheid, waterzuivering en zijn er sociaal culturele activiteiten.

Scholen binnen Berkelland kunnen de les ‘Maak je eigen waterzuivering’ boeken via Culturije.

Scholen buiten Berkelland kunnen dat doen via de site Reizen in de tijd.

Scholen binnen Berkelland kunnen de Canonquiz ‘Leer mij Neede kennen’ boeken via Culturije.

Scholen buiten Berkelland kunnen dat doen via de site Reizen in de tijd.

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: