Accommodatie reserveren?

Een bezoek aan natuurpark Kronenkamp

Natuurpark Kronenkamp biedt volop mogelijkheden voor een dagje uit; georganiseerd of zomaar met vrienden, familie of kennissen. Het park is goed bereikbaar met fiets of auto en direct voor het park is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. Het is een openbaar park, dat toegankelijk is van zonsopgang tot zonsondergang. De toegang tot het twee hectare grote park is gratis.

Het Filter heeft naast de expositie van Het Canon van Neede ook een horecafunctie, voor een lekkere break van de dag.

Bij zomers weer is het heerlijk genieten op het terras in de natuurlijke omgeving. Kinderen kunnen heerlijk spelen bij de speelplaats, met waterpomp en behendigheidsparcours. In deze flyer kunt u alles nog eens rustig nalezen.

Vanuit de Kronenkamp is het ook mogelijk om te geocachen. Er ligt een multi-cache met een wandelroute  van 4 km en er zijn enkele traditionele caches. Bij de multi cache zijn enkele leuke puzzels, ook zeker geschikt voor kinderen!

Meer info over de cache.

Op het terrein bevindt zich tevens een openlucht theater, een podium en 50 zitplaatsen (meer staanplaatsen). Er is een elektriciteit voorziening. Aanvullend kan gezorgd worden voor meer zitgelegenheid, licht en catering. 

  • U reserveert door het reserveringsformulier op de website, ingevuld te versturen. Uiterlijk binnen 2 werkdagen wordt er contact met u opgenomen door de coördinator van Het Filter, die met u overlegt over de mogelijkheden (is het gevraagde te leveren), de faciliteiten, de kosten etc. 
  • U ontvangt een bevestiging van de afspraken. Die u vervolgens ondertekent en terugstuurt, of per email bevestigt. 
  • Daarmee is de gebruikmaking bevestigd.  

Groepsarrangementen zijn mogelijk op reservering. We verzorgen meerdere excursies, over natuur, vleermuizen, waterzuivering, etc.

Ook is het mogelijk om op Natuurpark Kronenkamp de unieke ruimtes te huren. Dit kan eenmalig of bijvoorbeeld wekelijks. Dit kan voor veel doeleinden, zoals vergaderingen, presentaties, bijeenkomsten of creatieve workshops voor volwassenen of kinderen.

Ontmoetings-/ bezoekerscentrum ‘Het Filter’ is voorzien van: ringleiding voor slechthorenden, toiletten en miva toilet met alarmering en (baby) verschoon gelegenheid, verlaagd bar en transferrolstoel bij gebruik scootmobiel. Verder is er een (uitgifte) keuken, bar, Wifi, beeld-/ en geluidinstallatie. Het maximale aantal bezoekers is 75.  

In Het Filter worden geen zelf meegebrachte etenswaren en dranken genuttigd. Catering is mogelijk, mede afhankelijk van uw wensen. U overlegt hierover met de coördinator. De Kronenkamp beschikt specifiek voor Het Filter over een para commerciële horeca vergunning (zwak alcoholische dranken).

In principe is de eindtijd voor gebruik van Het Filter 23.00 uur. Dit betekent dat om 22.45 uur een signaal ter beëindiging wordt gegeven. 

Buiten is een terras met picknicktafels. 

Daarnaast is er de tuinwerkplaats, deze biedt plaats aan maximaal15 gebruikers in vergaderopstelling. De overige bouwwerken zijn niet integraal toe-/ doorgankelijk. 

 Het park als geheel- en afzonderlijke gebouwen zijn te huur voor activiteiten. Deze activiteiten zijn (historisch) sociaal cultureel van aard, zijn gericht op de natuur, op duurzaamheid of hebben een educatief karakter.