Relaties

Natuurpark Kronenkamp biedt mogelijkheden voor verschillende doelgroepen met een sociale en/of culturele achtergrond.
Zo maken Petje af, De Dorpskamer en leerlingen van de MaxX gebruik van onze accommodatie.
Daarnaast zijn er ook veel sponsoren en andere financiële ondersteuners die de Kronenkamp een warm hart toedragen.

Bovendien is de Kronenkamp lid van Erfgoed Gelderland en Gemeenschapsraad Neede, zij stimuleren het behoud van erfgoed en willen Neede op de kaart zetten met een aantal mooie locaties.

Dit is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Het vele werk om de Kronenkamp tot zo’n mooie accommodatie te maken is om meerdere manieren gewaardeerd.

Canon van Neede

De initiatiefnemers van de de Canon van Neede zijn de Historische Kring, De Ondernemers Vereniging Neede, Toeristisch Informatie Punt Neede, de Gemeenschapsraad en Natuurpark Kronenkamp. Aan de hand van 24 (tijd)vensters wordt een beeld gegeven van de geschiedenis van het dorp vanaf de vroegste ijstijd tot en met de jaren 80 van de vorige eeuw. Via de QR code op de 24 (tijd)vensters kunnen de bezoekers de volledige tekst over de betreffende onderwerpen op de aanwezige beeldschermen opvragen. Het doel van de Canon Neede is niet alleen de bewustwording van de eigen geschiedenis vergroten, maar ook herkenning oproepen, inspireren en historische locaties ontsluiten. Het versterkt zo het karakter en de aantrekkelijkheid van het dorp.

Dorpskamer

 

De dorpskamer is een inloopvoorziening waar iedereen welkom is zonder indicatie. In een gezellige omgeving kun je contacten opdoen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Ma: 09:00 – 16:00
Di: 13:00 – 16:00
Vr: 09:00 – 12:00

Meer info

MaxX onderwijs

MaxX is een school voor praktijkonderwijs. Er wordt les gegeven aan kinderen van 12 t/m 18 jaar die vooral leren door te doen. Iedere leerling ontwikkelt eigen talenten. Leerlingen die kiezen voor Groen lopen stage bij Natuurpark Kronenkamp. Onder leiding van hun mentor steken zij hier de handen uit de mouwen. Op deze wijze doen de leerlingen ervaring op bij het werken in het groen.
Sommige leerlingen gaan na hun schooltijd direct aan het werk. Een ander deel stroomt door naar een vervolgopleiding. Een klein percentage stroomt uit naar dagbesteding. . Het slogan van de MaxX is dan ook: MaxX, maak werk van je talent.

Meer info

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: