Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Van Froukje Goverde met sieraden

26 oktober 2022 08:00 - 2 december 2022 17:00

Vanaf woensdag 26 oktober tot en met vrijdag 2 december exposeert Froukje Goverde haar bijzondere collectie sieraden in Het Filter op het Natuurpark

Kronenkamp in Neede. Een deel van deze collectie staat in het teken van Haloween.

De in Rotterdam geboren Froukje Goverde heeft na de H.B.S. de opleiding voor lerares op de pedagogische academie gevolgd. Daar heeft ze ook de aktes K, voor textiele werkvormen en R, voor handvaardigheid behaald. Tijdens haar werk voor de klas deed ze de nieuwe lerarenopleiding voor 2e graads biologie en in 1981 heeft ze deze graad behaald. Vooral de marinebiologie heeft haar interesse. In 1996 is ze op de Filippijnen ‘open water diver’ geworden. In

sommige sieraden vind je die belangsteling terug.

Vanaf 2007 maakt ze sieraden en in 2008 is begon ze met workshops ‘sieraden maken’ om verschillende technieken uit te proberen. De natuur is haar inspiratiebron. Veel elementen uit de natuur zijn in haar werk terug te vinden. Op diverse reizen heeft ze materiaal verzameld. Sinds 2013 maakt ze sieraden met keramiek en parels. Ook gehaakte, gebreide en gepunnikte sieraden met gecoat metaaldraad, edelstenen, glas en parels zijn onderdeel van haar werk.

De in Het Filter geëxposeerde sieraden zijn te koop en de opbrengst van de verkoop zal ten goede komen aan de Voedselbank. Voor elke portemonnee is er wat wils.

Zie ook froukjesieraden.blogspot.com

Elke woensdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur is de expositie te bewonderen in Het Filter aan de Kronenkamp 14 in Neede.

Vanaf woensdag 7 december zal Jannie Wesselink haar zeer bijzondere collectie kerststallen exposeren.

Gegevens

Begin:
26 oktober 2022 08:00
Einde:
2 december 2022 17:00