Nieuws

Opening Canon van Neede (en Natuurpark Kronenkamp)

In het kader van het project ‘Leer mij Neede kennen’ is een canon ontwikkeld waarin de geschiedenis van Neede in 24 panelen is weergegeven. De opening van de canon vindt plaats a.s. zaterdag 25 juli.

De panelen worden permanent geëxposeerd in ontmoetingscentrum Het Filter van Natuurpark Kronenkamp. Via een QR-code kunnen de achterliggende verhalen, als een venster, worden geopend en gelezen. Vanaf 11.00 uur bent u van harte welkom.

De canon is tot stand gekomen in samenwerking tussen de Needse organisaties: Historische Kring, Gemeenschapsraad, Ondernemersvereniging, Toeristisch Informatiepunt (VVV) en Natuurpark Kronenkamp. En is financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland (subsidie kleine musea), Fonds 1819, Prins Bernard Cultuurfonds en Needs Havezate Cultuurfonds.

Het Filter is geopend op maandag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op de zaterdagen 1, 8, 15, 22 en 29 augustus van 10.00 tot 16.00 uur. Op de zaterdagen worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Coronamaatregelen dienen te worden gevolgd.

Vanaf 25 juli is het natuurpark tussen zonsopgang en zonsondergang geopend voor bijv. een wandeling of om te genieten van de de natuur.