Nieuws

Vleermuizen! Wat moet ik er mee? Waarom zijn ze belangrijk?

Jaarlijks wordt in het laatste weekend van augustus de Nacht van de Vleermuis georganiseerd en zodoende zijn er in geheel Nederland dat weekend activiteiten die te maken hebben met vleermuizen. Zie http://www.nachtvandevleermuis.nl/.
Het organiseren van de Nacht van de Vleermuis gebeurt al sinds 1997 en is een initiatief van Eurobats (International Bat Night | UNEP/EUROBATS). Zodoende is het maar liefst de 25ste keer dat deze nacht georganiseerd wordt en daar willen wij aan meedoen en hiermee bijdragen aan het begrip voor dit fascinerende diertje.

Onbekend maakt onbemind:
Vleermuizen vliegen in je haren en drinken toch bloed? Vleermuizen leggen eieren en kunnen niet zien, knagen aan dingen en zorgen ervoor dat jouw huis stinkt! Deze en nog andere fabels zullen in het juiste perspectief geplaatst worden op vrijdagavond 27 augustus.

Wij willen jullie meenemen in het wonderlijke leven van een vleermuis: hoe ze jagen, hoe ze zich voortplanten, waar zij verblijven, hoe mensen vleermuizen het naar de zin kunnen maken zonder dat zij er zelf overlast van ondervinden! Dit en nog vele andere wetenswaardigheden zullen aan bod komen.

Wat gaan wij die avond doen?
Onze activiteit begint om 20.00 uur met een korte presentatie in Het Filter, daarna begint om 20.30 uur een wandeling onder leiding van vleermuizengidsen van het IVN.
Waarom deze tijd? Om 20.35 uur gaat de zon onder en dat is een teken voor de vleermuizen om te gaan vliegen op zoek naar voedsel.

Wie zijn wij?
Wij zijn een groep vrijwilligers van drie organisaties: Stichting Vleermuizendorp Neede, het IVN en Stichting Natuurpark Kronenkamp.

De entree is gratis (graag aanmelden) en de activiteit is gericht op kinderen tot en met 12 jaar. Kleine kinderen graag onder begeleiding van een volwassene.

Hieronder staat alle relevante informatie:
Datum: Vrijdag 27 augustus 2021 Starttijd: 20.00 uur Eindtijd: 22.00 uur
Kosten: Gratis
Koffie/thee: 2 euro
Aanmelden via mail: voslowieke@gmail.com
Waar: Natuurpark Kronenkamp Neede, Kronenkamp 14, 7161 HE, Neede
Ondergrond: Dit zullen grotendeels onverharde paden zijn.
Tijdens de excursie dienen de dan geldende Coronamaatregelen in acht te worden genomen.
Aantal deelnemers: maximaal 30 mensen