Nieuws

Zaterdag 4 september vond in Natuurpark Kronenkamp het tweede Natuurfeest, Fête de la Nature, plaats. Een jaarlijks nationaal feest waarbij zoveel mogelijk mensen in contact worden gebracht met de natuur. En het weer werkte volop mee: stralender kon niet.

In Natuurpark Kronenkamp waren volop activiteiten voor met name de jeugd. Van een speurtocht tot broodjes bakken in open vuur en van papier scheppen tot vlechten met wilgentenen. Dit alles met muzikale omlijsting.

Extra was de officiële opening van de speelplek die voor kinderen is gerealiseerd. Een mooie anonieme gift maakte dit mogelijk. In de voorbije zomervakantie is hier door kinderen al veel gebruik van gemaakt. Met een toespraak nodigde Jan Lansink de aanwezige kinderen uit om te gaan klimmen, met water en zand te spelen, etc.

Ook werd de brug tussen het park en het naastgelegen weiland in gebruik genomen. De brug lag werkeloos in Isidorushoeve en kon worden overgenomen. De heren Asbroek en Rupert uit Isidorushoeve droegen de brug officieel over door deze over te steken.

Hartverwarmend dat veel jeugd en (groot)ouders hebben deelgenomen.
Het was met recht een feestelijke dag.