Nieuws

Internationale gasten

Op vrijdag 27 juli heeft een groep van 50 internationale scouts een bezoek gebracht aan Natuurpark Kronenkamp. De scouts varieerden in leeftijd van 16 tot 22 jaar en namen deel aan Roverway 2018, een internationaal evenement dat eenmaal per drie jaar wordt georganiseerd. Zij maken in groepen van 50 zes dagen een reis door Nederland waarbij ze worden uitgedaagd om zichzelf te ontdekken, actief te zijn en plezier te beleven. Aansluitend vindt in Zeewolde een gezamenlijk kamp plaats.

Het was de bedoeling dat ze enkele werkzaamheden zouden verrichten in het park, maar gezien de subtropische temperatuur is hiervan afgezien. Zij zijn rondgeleid door het park en hebben uitleg gehad over de werking van de rioolwaterzuiveringsinstallatie en hoe het park eruit gaat zien. De jongeren waren hierin bijzonder geïnteresseerd.